Zahvala Društva za zaščito živali

So dnevi, ko si čisto obupan, ker ne veš ne od kod ne od kje boš dobil, da bi prehranil rešene živali in so dnevi, ko ti samo en mali telefonski klic lahko polepša življenje.

 

V Društvu za zaščito konj skrbimo za kar veliko število rešenih živali. Nekje okoli 150 jih je in vse potrebujejo našo pomoč. Prav pred kratkim smo iz zelo hudih razmer reševali 13 zelo lačnih in žejnih konj, nekateri so bili že na robu smrti. Seveda pa je tu tudi 20 muckov, ki so jih ljudje zapustili ali jih kar odvrgli čez našo ograjo, pa dve psički, rešeni iz ulic, kjer so jih preganjali in pretepali, tu so kunčki, ki sem jih pobrala še kot majcene otročke na parkirišču. Imamo pa tudi račke in kokoške, prav tako rešene pred smrtjo. Vse te živali potrebujejo veliko pomoči, predvsem pa hrano.

 

Že tretje leto zapored ste nam učenci s starši in učitelji, priskočili na pomoč. V tem trenutku, ko imamo ogromno dela z zadnjimi trinajstimi rešenčki, je to neprecenljivo, saj  društvo živi in deluje izključno na prostovoljnih prispevkih in donacijah. Ves trud in finančna sredstva so v tem trenutku usmerjena v okrevanje zadnjih rešenih živali, zato  ne vem, kako bi nam uspelo nabavljati hrano še za ostale živali, ki so bile pripeljane v naše varstvo. Vaša nesebična pomoč in pripravljenost pomagati, je neprecenljiva. Naše male živali zato ne bodo lačne, pripravili ste ogromno zalogo hrane, ki bo trajala kar nekaj časa in bodo v prihajajočih zimskih mesecih lahko uživale v vseh podarjenih dobrotah. Meni ste z ramen odvzeli veliko breme, kako nabaviti hrano zanje, za kar sem vam še posebej hvaležna, saj mi kar nekaj časa ne bo treba skrbeti kako naj nabavim hrano zanje.

 

Še posebej se vam zahvaljujem, ker ste edina šola v Sloveniji, ki je izpeljala tako velik projekt in se spomnila na naše rešene živali. Posebna zahvala gre še učiteljici Marjeti, ki ima ogromno srce za živali in ki ima tudi sama doma kar nekaj rešenčkov. Vsakokrat, ko je zazvonil telefon in sem zaslišala njen glas, mi je srce poskočilo od veselja, saj sem vedela, da ste spet zbrali ogromno dobrot in hrane za naše mačje in pasje stanovalce. Vsi so jo že dobili, uživajo v njej, srečni so, ker so njihovi trebuščki polni.  Ste pravi mali mačji in pasji botri, ste otroci, ki se zavedate, da so nam bile živali dane zato, da nam polepšajo življenje in ne zato, da jih mučimo in trpinčimo. Srečna in ponosna sem, da raste tako lepa in živalim prijazna generacija otrok, da na tej šoli učijo ljudje, ki imajo srce in posluh tudi za ostala bitja in ki jim ni pomembno samo to, da oddelajo svoj delovni čas ter odhitijo domov.

 

Vaš projekt je zelo pomemben tudi v okviru cele Slovenije, saj dokazujete, da je treba otroke vzgajati tudi v duhu človečnosti in spoštovanja dostojanstva do drugih bitij.  Moja globoka zahvala vsem, ki ste pomagali in bili del te akcije, globoka zahvala učiteljici Marjeti Martinšek, ki jo je izpeljala in vaši šoli, ki je ena redkih, ki ji že več let uspeva tako velik projekt.

 

Ob koncu vas želim povabiti tudi k nam, pridite in obiščite živali, katerim ste pomagali. Vedno smo veseli, ko nas obiščejo otroci in jim lahko pokažemo naš mali raj za rešene živali.

 

V imenu njih, za katere ste poskrbeli, se vam globoko, globoko zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo!

 

Velenje, 6.11.2017

 

Društvo za zaščito konj Velenje

 

Predsednica:
Natalija Nedeljko