Turizmu pomaga lastna glava

Državni projekt

V letošnjem šolskem letu smo se z učenci naše šole ponovno odločili, da sodelujemo na tekmovanju Turizmu pomaga lastna glava, z raziskovalno nalogo na temo

 

TURISTIČNI SPOMINEK MOJEGA KRAJA

 

Turistični spominki so že od nekdaj spremljevalci turizma, njihov nabor pa pomembno dopolnilo turistične ponudbe. Predstavljajo deželo ter vzbujajo spomine in občutke. Njihova zamisel se je porodila iz motivov bogate slovenske naravne, kulturne, tehniške, kulinarične in druge dediščine. Letos v sklopu teme TURISTIČNI SPOMINEK MOJEGA KRAJA predstavimo lokalno turistično ponudbo, ki ima za končni turistični produkt oblikovanje in izdelavo spominka, ki ga želite podariti/prodati domačemu ali tujemu gostu.

 

Naslov naloge: Doživimo Celje skozi knjižico spominov

V letu 2017-2018 smo pripravili načrt za izvedbo Friderikovega igrišča v Celju. V nalogi Friderik se vrača smo na fantazijski, malo drugačen način načrtovali srednjeveško igrišče v Celju.

Naslov naloge: Frederik se vrača

V letu 2016-2017 smo raziskovali bližnje pohodniške poti. V nalogi Pojdite z nami… smo natančneje opisali pohodniško pot na Brnico.

Naslov naloge: Pojdite z nami

 020  046

V letu 2015-2016 smo se poskusili v raziskovanju zelenega turizma, naša naloga z naslovom Zeleni turizem našega mesta je prejela bronasto priznanje.

V letu 2014-2015 smo sestavljali zgodbe, mite in legende, napisali smo nalogo z naslovom Zgodbe našega mesta.

V letu 2013-2014 smo prvič sodelovali na festivalu z nalogo Odkrivamo skrivnosti narave skozi letne čase. Odkrivali smo aktivnosti v naravi, ki nam jih ponuja skozi vse letne čase. Nalogo smo predstavili na turistični tržnici in prejeli SREBNO PRIZNANJE.