PREHOD NA IZOBRAŽEVANJE NA DALJAVO ZA UČENCE od 6. do 9. razreda

ČAS: PONEDELJEK, 19. 10. 2020 – PETEK, 23. 10. 2020

JESENSKE POČITNICE: PONEDELJEK, 26. 10. 2020 – PETEK, 30. 10. 2020

 

Spoštovani starši!

 

Pred nami je ponovno velik izziv, priprava na izobraževanje na daljavo, ki ga bodo deležni učenci od 6. do 9 razreda. V PONEDELJEK, 19. 10. 2020, bodo vaši učenci povabljeni ob 8.00 ali ob 9.00 /učenci so podrobne informacije prejeli danes od razrednikov in učiteljev posameznih predmetov in vedo, kdaj bo kdo na video-povezavi/ preko video povezave ZOOM, na uvodno srečanje. Želimo, da so učenci dobro pripravljeni na začetek pouka, kar pomeni, da v miru zajtrkujejo ter se uredijo za začetek pouka kot se tudi sicer uredijo za prihod v šolo. Pred učenci je zelo delovni teden, saj se zavedamo, da izgubljene ure ne bodo mogli kar tako nadoknaditi, če ne bodo redno delali. Mi se bomo potrudili, da bodo otroci v času pouka, ki bo potekal po rednem urniku za vsak dan, ponudili možnosti aktivnega sodelovanja z učitelji, da vas popoldne otroci ne bodo obremenjevali z razlagami. Prosimo pa vas, da imate vsakodnevno kontrolo, kaj so opravili in česa niso uspeli. Le na ta način bodo otroci ostajali v redni miselni kondiciji, predelali snov, opravili domače naloge, se snov naučili in utrdili, kar je pogoj za trajnost znanja in uspešnost pri ocenjevanju znanja.

 

Prav tako smo vam v internem sporočilu, ki ste ga vsi prejeli preko e-Asistenta, zapisali, da je tokratno izobraževanje na daljavo drugačno, saj ne bo potekalo po prilagojenih urnikih, temveč po rednem urniku kot ga imajo tudi v šoli. Pomeni, da bodo imeli tudi ur športne vzgoje manj kot v spomladanskem času /število ur športne vzgoje po urniku/, zato v času, ko boste tudi vi doma, skupaj izkoristite za več gibanja.

 

Učitelji se bodo potrudili, da bo pouk po predmetih načrtovan s podporo FIT aktivnih metod učenja, ki otrokom omogočajo tudi veliko gibanja in bomo tudi s tem zagotovili, da bodo otroci aktivni, medtem, ko poznajo tudi veliko FIT stimulacij med samim učenjem in jih lahko kadarkoli izkoristijo.

 

Zavedamo se, da je ta situacija tudi za vas, spoštovani starši, zelo zahtevna, a se moramo z njo vsi spopasti in narediti vse, da ohranimo optimizem ter da se vaši otroci – naši učenci zdravi čim hitreje vrnejo v šolo.

 

V času tega začasnega ukrepa, ki smo ga deležni, se vsi potrudimo spoštovati dogovore ter naredimo vse, da otroci ne bodo preveč izgubili.

 

Ob koncu vas prosim še naslednje:

  • resno se pogovorite s svojimi otroki o prednostih izobraževanja na daljavo /načrtovanje lastne izrabe časa, samostojno učenje, sodelovanje z učitelji in sošolci, odgovorno opravljanje nalog, prilagajanje novim situacijam…./
  • imejte pregled nad tem, kdaj in koliko časa so na družabnih omrežjih, kaj tam počnejo, kaj pišejo, saj verjamem, da veste, da nekateri otroci na družabnih omrežjih pišejo neprimerne vsebine, se nedostojno izražajo ali tudi žalijo druge…
  • izjemno pomembno je tudi, da zvečer otroci pravočasno zaspijo in naberejo zdravih moči za delo šolskih obveznosti /ne pozabite, da se možgani v času spanja »očistijo« ter pripravijo za miselne procese – utrujeni možgani niso sposobni razmišljati, biti pozorni na nove informacije ter kakovostno delati…/.

 

Prepričana sem, da si vsi želimo za vaše otroke vse najboljše, kar pomeni, da jih podpiramo in jim vsak dan ponudimo priložnost, da z lastnim delom lahko dobro napredujejo in postajajo samostojni.

 

Čuvajte svoje zdravje in zdravje otrok in pokažimo, da zmoremo.

 

S spoštovanjem.

 

ravnateljica, Marijana Kolenko