Mednarodna znanstvena konferenca Fit pedagogika

četrtek, 20. april

V času med 18. in 20. aprilom 2023 je v Portorožu potekala mednarodna znanstvena konferenca iz nevroznanosti. Naša šola že več kot 6 let poleg številnih strokovnih projektov uspešno uvaja spremenjene strategije poučevanja in učenja s celostno metodo FIT pedagogika. Redno se izobražujemo vsi strokovni delavci in nova spoznanja postopoma in premišljeno prenašamo v vsakdanjo učno prakso, ki zagotavlja aktivno vlogo vseh učencev. Učenje in poučevanje se spreminjata iz leta v leto. Da smo na pravi poti v prihodnost sprememb v šolstvu, nam je potrdila znanstvena konferenca ter svetovne eminence nevroznanosti, ki znanstveno raziskujejo povezave med gibanjem in učenjem, oblikovanje osebnosti mladih, pomen čustev, kognicije, duševnega ravnovesja…Vrhunski strokovnjaki: dr. David Dunstan – Avstralija; dr. Carla Hannaford -ZDA; dr. Anna Lembke – ZDA, dr. John Ratey – ZDA; prof. Carlos Saavedra – Čile; prof. dr. Manfred Spitzer – Nemčija; prof. dr. Henry Schulz – Nemčija; dr. Jo Salmon – Avstralija; dr. Danica Rotar Pavlič – Slovenija; Barbara Konda – Slovenija (avtorica FIT pedagogike), so predstavili načine, kako oblikovati pouk za nove generacije otrok.

 

Za požrtvovalno delo in vnašanje strokovnih sprememb sta priznanje prejeli koordinatorica FIT pedagogike na šoli Nataša Anderlič – za FIT4KID učitelj in predavatelj 2023 ter ravnateljica za FIT4KID ravnatelj 2023. Prepričana sem, da je to naša prihodnost!

 

Iskrena hvala neutrudni Barbari Konda, ki dela prave čudeže za dobro otrok in mladostnikov ter seveda učiteljev, ki verjamejo v otroke.

 

ravnateljica

Skip to content