Lutkovni tabor

junij 2021

Letošnje šolsko leto smo že drugič izvedli počitniški Lutkovni tabor za otroke Osnovne šole Lava. Osrednji cilj tabora je , da učenci sešijejo luke, pripravijo scenografijo in lutkovno predstavo, ki jo ob zaključku zaigrajo tudi staršem. Vmes pa za otroke pripravimo tudi zabavne aktivnosti kot so mini olimpijske igre, peka palačink, osvežili smo se tudi z vodnimi baloni. Za otroke je vznemirljivo tudi to, da prespijo v šoli. Vsekakor so ob koncu tedna vsi zadovoljni in še ne bi odšli domov. Ob tej priložnosti pa bi se rada zahvalila tudi naši ravnateljici, gospe Marijani Kolenko, ki je idejo o lutkovnem taboru podprla in omogočila izvedbo. Veseli pa smo, da se nam tudi sama pridruži in otrokom pred spanjem prebere pravljico za lahko noč.

IZVAJE SODELUJOČIH

TIT
Tabor sem si izbral kot počitniški izziv. Predvsem se mi je zdela zanimiva izkušnja o nočitvi v šoli. Najbolj me je navdušila celotna organizacija in animacijske igre, ki so nam jih pripravile učiteljice. Tabor bi priporočal tistim, ki radi ustvarjajo in nastopajo ter se med počitnicami družijo s sošolci in prijatelji.
GAŠPER
Na tabor sem se prijavil, da med počitnicami preizkusim nekaj novega, česar še nisem doživel. Tukaj so tudi moji prijatelji, v družbi katerih sem se naučil izdelovati lutke. Če bi imel možnost, bi tabor obiskal še enkrat.

 

MATIC
Za tabor sem se odločil, ker sem se želel na določenem področju še izpopolniti. Moj cilj je bil, da premagam tremo, ki me spremlja na nastopih. Všeč mi je bila organizacija, olimpijske igre in odlična hrana. Tabor bi priporočal vsem, ki radi izdelujejo lutke ali jih še niso nikoli izdelovali in bi se radi tega naučili.

 

JAN
Med počitnicami sem želel spoznati nekaj novega, zato sem se prijavil na lutkovni tabor. Še nikoli nisem bil na nobenem taboru, zato sem bil na začetku malo prestrašen. Potem sem spoznal, da je to nepozabna izkušnja, ki mi bo ostala v spominu za celo življenje. Najbolj mi je bila všeč lutkovna predstava Zrcalce, ki smo jo na koncu odigrali pred starši. Na taboru sem spoznal ogromno novih prijateljev.

 

BRINA
Lutkovni tabor sem obiskala že v lanskem letu in zaradi odlične izkušnje sem se prijavila tudi letos. Navdušena sem predvsem nad predstavo, ki smo jo ob koncu zaigrali za starše, v kateri igram vlogo pripovedovalke, saj rada glasno berem in javno nastopam. Na taboru mi je všeč sproščeno vzdušje, v katerem ustvarjamo.

 

MARK
Poletni lutkovni tabor mi je všeč, ker je drugačen od ostalih. Naučil sem se šivati, izdelovati lutke, prav tako pa sem lahko odlično krepil moj talent za igranje. Uživam v javnem nastopanju in igranju različnih vlog. Všeč mi je bilo, da so v naši predstavi nastopale živali. Izdelal sem lutko, ki je predstavljala skrivno kačo kobro.
EVITA
Tabor sem obiskala zaradi zabavnih dejavnosti, predvsem pa uživam v pripovedovanju in nastopanju. Na taboru neizmerno uživam v družbi prijateljev in sošolcev.
NINA
V življenju rada počnem nove stvari in zato je bil tabor odlična priložnost zame. Všeč so mi bile različne animacijske igre, najbolj pa sem uživala v hoji s kartonastimi čevlji.

Skip to content