Drobtinica

četrtek, 20. oktober

V četrtek, 20. oktobra 2022 smo z našimi prostovoljkami sodelovali v dobrodelni akciji Rdečega križa, ki smo jo skupaj izpeljali v Mestni četrti Lava. Z nacionalno akcijo Drobtinica obeležujemo Svetovni dan hrane (16.10.) in Svetovni dan boja proti revščini (17.10.)
V RKS-OZ Celje, ki med drugim ščiti človeško dostojanstvo in preko svojih humanitarnih programov blaži stiske ljudi, na Svetovni dan hrane (16. oktober) posebno pozornost posveča osnovnošolskim otrokom iz socialno šibkejših okolij.
Že tradicionalna enodnevna kampanja Drobtinica, s katero Rdeči križ Slovenije dopolnjuje programe socialne pomoči otrokom iz socialno šibkejših okolij, ozavešča slovensko javnost glede vse bolj pereče problematike nezadostne ali nepravilne prehrane naših najmlajših – osnovnošolcev ter vzpodbuja čut za solidarnost s tistimi, ki so se znašli v stiski.
Prostovoljci in mladi člani RK so v okviru območnih združenj Rdečega križa preko različnih dejavnosti: predavanja, koncerti, delavnice o zdravi prehrani, razstave…spodbujali čut ljudi za vrednote humanosti in solidarnosti. Tudi nam je uspelo. Zahvaljujemo se RK Celje, da so nas povabili k tako plemeniti akciji.
ravnateljica Marijana Kolenko
Skip to content