40 let OŠ Lava - starši

torek, 17. oktober 2017

Letošnje šolsko leto je za našo šolo posebno leto. Ob rednem pouku in vseh načrtovanih aktivnostih smo in še bomo z več različnimi dogodki obeležili in praznovali 40 – obletnico šole. Za nami sta dva pomembna dogodka. Na prvega smo povabili vse, s katerimi šola dolga leta uspešno sodeluje, drugega smo namenili našim staršem, krajanom, bivšim učencem, ki so naši pomembni sopotniki v obdobju 40. let. Veseli smo bili družbe vseh, ki ste začutili, da je po uspešnih letih vredno praznovati z nami. Na obeh dogodkih nam je uspelo povezati tako naše sedanje učence, naše bivše učence, ki so zdaj že dijaki ali študentje, dijake Glasbene šole Celje ter tudi zaposlene, ki so s pesmijo dopolnili pester program. Tudi tokrat smo pokazali veliko mero ustvarjalnosti in drugačnih pristopov, o čemer pričajo fotografije, ki bodo za vedno ostale trajen in poseben spomin na obletnico. Praznovanje bo ostalo kot prva stopnička na poti v novo desetletje.

 

Ob naši obletnici šole smo uspeli oblikovati novo – 2. Rastočo knjigo, ki je posebna. V delu knjige z naslovom »Začelo se je…« smo pogledali v temelje razvoja šole v preteklosti – na temelje, na katerih lahko danes gradimo sedanjost in prihodnost. V delu knjige »Zidamo prihodnost« smo zbrali razmišljanja staršev, razmišljanja učencev, razmišljanja učiteljev in vseh nas, ki danes z veliko ljubezni privzgajamo otrokom tiste pomembne osebnostne lastnosti, na temelju katerih bodo lahko »zidali« svojo prihodnost, prihodnost okolja, prihodnost skupne lepe domovine Slovenije.

Verjamemo, da bo knjiga posebna vodnica na poti oblikovanja osebnosti otrok – naših učencev v vseh družinah. Knjige so še vedno kot svetle zvezde na nebu – »nikoli jih ni preveč in nikoli ne svetijo napačno«, vedno pa nam pomagajo najti pravo pot iz teme – mnogokrat iz teme razmišljanja. Slednje je vsa leta vodilo tudi nas, ki smo prispeli na pomembno postajo 40 – letnice šole Lava.

 

Hvala vsem, ki ste pomagali oblikovati izjemna dogodka, hvala vsem, ki ste bili kot gostje del naše zgodbe in hvala učencem ter zaposlenim, ki z vero v dobro vstopamo v novo desetletje. Pot bo zanimiva in raznolika….

 

ravnateljica,
Marijana Kolenko

« 1 of 2 »