Sodelovanje v projektu »Celje, moje mesto – otroci otrokom«

sreda, 28. junij 2017

V Osnovni šoli Lava se dobro zavedamo, kako pomembno je, da poleg učenja učencem ponujamo bogato paleto možnosti sodelovanja, raziskovanja, predvsem pa ustvarjanja, ki krepijo njihove zmožnosti na različnih področjih, ki jih pri pouku nimajo možnosti razviti in pridobiti. Tako je sodelovanje v projektu »Celje, moje mesto – otroci otrokom« bila priložnost, da smo našim učencem ponudili še eno izjemno priliko, v okviru katere so lahko samoiniciativno ter inovativno zasnovali vsebino predstavitve našega lepega in zgodovinsko bogatega mesta.

 

Veliko vrednost predstavlja njihovo iskanje »čustvenih dotikov naravnih in ostalih lepot našega mesta« in to skozi mlade oči. Otroci popolnoma drugače dojemajo svet okrog sebe in ga na zelo drugačen način tudi ujamejo ter zabeležijo v »posnetih slikah«, ki so mladim bliže. Tako ocenjujem sodelovanje v ponujenem projektu kot pravo dodano vrednost za razvoj ustvarjalnosti, kreativnosti, čustvenih in vizualnih zaznav okolja pri odraščajočih mladostnikih, ki so mesto raziskovali, začutili ter ustvarili zgodbo mesta Celja kot je odrasli zagotovo ne bi bili sposobni.

 

Mladi »kreativci« so na ta način pridobili različne izkušnje, spoznali priložnosti in možnosti povezovanja, sodelovanja, predvsem pa moč pozitivnega ustvarjanja – kot trajen zapis zgodbe za promocijo lastnega mesta.

Na ta način so vzpostavili tudi bolj pristen odnos z mestom, v katerem se učijo, ustvarjajo in mu na ta način lahko tudi ponudijo del svoje ustvarjalnosti. Vsekakor izjemna priložnost, predvsem pa izjemna izkušnja, kako za mlade ustvariti promocijski film, ki pove mnogo več od številnih besednih opisov.

 

Sodelovanje z Zavodom za varno igro je še ena izmed izjemnih pozitivnih izkušenj tako za našo šolo kot učence – soustvarjalce filmov.

 

Ravnateljica, Marijana Kolenko

Skip to content