Obisk Srednje šole za gostinstvo in turizem (SŠGT)

sreda, 18. januar 2017

V sredo, 18. 1. 2017, se je skupina učencev 7. r. pod vodstvom učiteljice Ksenije Koštomaj udeležila ogleda predtekmovanja za TUŠEVO KUHARSKO ZVEZDO NA SREDNJI ŠOLI ZA GOSTINSTVO IN TURIZEM V CELJU.

 

Učenci  smo si ogledali prostore šole in sam potek tekmovanja Tuševe kuharske zvezde. Po šoli nas vodila dijakinja, ki se izobražuje za delo v turizmu. Med ogledom nas je na hodniku ustavil tudi ravnatelj SŠGT, Iztok Leskovar, ter nam zaupal dva dobra in dokaj lahka recepta za kremno zelenjavno in govejo juho.

 

Dijaki SŠGT so nam razložili, kaj kdo kuha in kako se tekmovanje točkuje. Lahko smo opazovali samo pripravo jedi v kuhinji in pripravo ter dekoracijo jedi na servirni krožnik. Namen tekmovanja je, da se spodbuja interes za poklice v turizmu in gostinstvu.

 

Ogled šole nam je bil zelo všeč. Vsi smo bili enotnega mnenja, da je bilo opazovanje tekmovalcev pri samem delu v kuhinji, ki so tekmovali za naziv Tuševa kuharska zvezda in druženje z ravnateljem šole Iztokom Leskovarjem, odlična izkušnja tega dneva.

 

Zala Planko, 7. b

Skip to content