rastoca-knjiga-september

VEDRO IN SAMOZAVESTNO V NOVO ŠOLSKO LETO 2017-2018

 

»Ko boste močnejši na enem področju, boste ugotovili, da so postala obvladljiva tudi druga. In naslednja stvar, ki jo boste opazili, je to, da iz sadike rastete v visoko, čudovito drevo, ki ima korenine zasidrane globoko v zemljo. Z drugimi besedami, uspevali boste v celovito, čudovito, skrivnostno in neprimerljivo stvar, imenovano ŽIVLJENJE«.

 

/Louise Hay/

 

Življenje kot največji čudež in dar, če ga živimo, ustvarjamo, čutimo in ga ne opazujemo od daleč.

 

Z mislimi o življenju vstopamo v novo šolsko leto, v katerem želimo vašim otrokom in tudi vam, spoštovani starši, ponuditi nove razmisleke in nova spoznanja o življenju, o moči znanja, o moči zavedanja, da se prav vsak lahko razvije v čudovito in neponovljivo celovito osebnost. Na poti razvoja pa vsak človek potrebuje prijaznost – prijazne ljudi, ki nas navdajajo z optimizmom, nas spodbujajo, kadar nam ne gre, nas podpirajo, ko izgubimo voljo, nam pomagajo odkriti najboljše v nas. Le na ta način se lahko okrepimo – še posebej otroci, ki jim vsi, ki delamo z njimi, omogočamo, da iz »sadik« zrastejo v čudovita »drevesa«, ki jih tudi neprijaznost, nesramnost, krivice…ne bodo zamajale v veri, da je vredno iti dalje.

 

In za otroke je najbolj »zdrava hrana« za odraščanje spodbudno in varno okolje, v katerem se čutijo sprejete, v katerem imajo možnosti učenja, raziskovanja, razmišljanja, ustvarjanja.

 

Tako vas z veseljem ponovno pričakujemo v šoli, kjer je doma življenje in kjer se bomo potrudili vaše otroke dobro pripraviti za življenjske preizkušnje.

 

V jubilejnem letu nas vse skupaj čaka veliko čarobnih trenutkov in mnogo priložnosti, kjer bodo otroci preizkusili, kako trdno in odločno so se sposobni spopasti z nepredvidljivimi in zahtevnimi izzivi.

 

Verjamem, da nas čaka prijazno popotovanje po do sedaj še neznanih poteh.

 

ravnateljica
Marijana Kolenko

ptice-miru-amerikanka-2017nova

Vljudno vabljeni na osrednji dogodek projekta POZDRAV PTIC MIRU v soboto, 23. 9. 2017, v mestnem jedru Celja. Osrednje dogajanje, ob obeležitvi mednarodnega dneva miru, boste lahko med 10. in 11. uro spremljali na »Zvezdi«, kjer smo za vas pripravili pester kulturni program. Prav tako bomo na različnih lokacijah: Trg Celjskih knezov, Glavni trg, tržnica, ploščad pred kinom Metropol, nabrežje Savinje, Dom ob Savinji, ploščad pri Mišku Knjižku, Krekov trg … širili pozitivno energijo, razmišljanja učencev in odraslih ter se v delavnicah družili z mimoidočimi. Osrednja tema projekta se v letošnjem letu glasi: »Razblinimo predsodke, spoštujmo drugačnost.«

 

Poslanico bo ob svetovnem dnevu miru prejel slavnostni gost, predsednik Državnega zbora, dr. Milan Brglez. V okviru delavnic in prireditve bomo sodelovali s številnimi izvajalci: Zavodom Celeia Celje, Mestnim marketingom ter s partnerji: Novim tednikom in Radiem Celje ter občino Celje.

 

Zelo bomo veseli vaše družbe in si želimo, da tudi vi ta dan sodelujete v prizadevanjih širjenja sporočila miru, strpnosti in sobivanja.

 

Koordinatorica projekta: Polona Kolšek
Ravnateljica: Marijana Kolenko

DOGODKI

NAPOVED PRIHAJAJOČIH DOGODKOV

NOVICE

Obvestilo učencem vozačem in njihovim staršem!

Ob pričetku šolskega leta vam posredujemo nekaj informacij v zvezi s šolskimi prevozi.

Read More

Celje, moje mesto – otroci otrokom

S ponosom predstavljamo končni izdelek projekta »Celje, moje mesto – otroci otrokom«, v katerem je aktivno sodelovala naša šola. Nastali so trije promocijski videi mesta Celje, kot ga vidijo otroci. Filmi so delo naših učencev, ki so v projekt vložili čas in trud.

Read More

Šolski časopis

Izšla je druga številka šolskega časopisa Čveke z Lave. Vljudno vabljeni k branju.

Read More

Oddaja šolskih prostorov

Informacije o uporabi šolskih prostorov v šolskem letu 2017/18.

Read More

Poletno počitniško varstvo (PPV) 2017

V času poletnih počitnic, tj. od 26. 6. 2017 do 31. 8. 2017, bo na I. OŠ Celje organizirano poletno počitniško varstvo.

Read More

Avdicija z Marto Zore

Učence, ki radi pojejo in si želijo na pevskem področju novih izkušenj in priložnosti, ponovno vabimo na AVDICIJO z MARTO ZORE in GOJMIRJEM LEŠNJAKOM, ki bo ta PETEK, 26. maja 2017 ob 17.00 na naši šoli. Avdicija je enkratna priložnost, da doživite še kaj novega na pevskem področju. Več informacij dobite pri učiteljici glasbe gospe Lidiji Štimulak.

Read More

Ekskurzije v okviru pouka nemščine

Spoštovani starši, drage učenke in učenci, v soboto, 13. 5. 2017, se bomo ob 6:30 odpravili na dogodivščin polno ekskurzijo. Uživali boste v nenavadnih okusih čokolade, obiskali živalski vrt in spoznavali lepote mesta Graz. V avtentičnem okolju se boste srečevali z nemškim jezikom in uporabili naučeno znanje.

Read More

Obvezni izbirni predmeti

Spoštovani starši! Do tega petka, 21. aprila 2017, lahko vaše otroke prijavite na obvezne izbirne predmete za šolsko leto 2017/2018. Tisti starši, ki imate aktiven eAsistent za starše, brezplačen ali plačljiv paket, boste prijavo oddali preko eAsistenta, ostali pa v pisni obliki.

Read More

Program športnih aktivnosti v času zimskih šolskih počitnic

V času zimskih šolskih počitnic bo Športna zveza Celje od 20. do vključno 24. februarja celjskim otrokom, osnovnošolski in srednješolski mladini ter študentom omogočila udeležbo v različnih športnih aktivnostih, ki se bodo odvijale na športnih objektih v Mestni občini Celje.

Read More

Prešernovanje 2017

Načrt aktvnosti po tednih

Read More