rastoča-knjiga-2018-OKTOBER

Pozdrav ptic miru

Ljubezen je moč, ljubezen nas gor drži,
brez nje naju ni in ptica ne poleti, se nič ne zgodi…
/Gianni Rijavec, glasbenik, mirovnik…/

 

Gianni Rijavec s pesmijo »Ljubezen«, ki nam jo je poklonil tudi za naš koledar Rastoče knjige, nagovarja vse ljudi. Otroke in odrasle, da bi razumeli silo in energijo ljubezni in da bi zaradi nje bili ljudje bolj prijazni, boljši, bolj čuteči in ljubeči.

 

Ljubezen je tudi nujna za delo z otroki. In v prvih dneh meseca oktobra, ki so namenjeni otrokom, je to zavedanje še pomembnejše. Teden otroka je priložnost, da se vsi, ki z njimi ustvarjamo, jih pripravljamo na življenje, zavemo, kako pomembno je kakovostno poučevanje, podpora pri premagovanju težav, postavljanje visokih ciljev ter vzgoja za srčnost do soljudi.

 

Teden otroka bo pospremljen s številnimi aktivnostmi, ki bogatijo pouk in učencem omogočajo drugačne vrste ustvarjalnosti, drugačnih načinov učenja in veliko priložnosti za krepitev medosebnih odnosov ter spoznavanje samih sebe.

 

Teden otroka bo zaokrožil dan učiteljev – 5. oktober – ki vsem učiteljem nakloni posebno pozornost, predvsem pa zahvalo za opravljanje tako pomembnega poslanstva kot je delo z otroki.

 

Šola je vredna toliko, kolikor v njej napredujejo in rastejo vsi: učenci, učitelji ter ostali zaposleni, posredno tudi starši kot pomembni sopotniki učeče se skupnosti.

 

Verjamem, da bo mesec oktober ustvarjalen, deloven, poln priložnosti za napredovanje ter učenje. In znanje pridobljeno z ljubeznijo, je trajno znanje!

 

ravnateljica
Marijana Kolenko

TEDEN OTROKA in DAN UČITELJEV

Za nami je vsebinsko bogat teden otroka, ki smo ga zaključili z interdisciplinarnimi ekskurzijami za učence od 6. do 9. razreda ter z glasbeno pravljico Glasbene šole Celje »POGLEJ, PRISLUHNI, ZAČUTI«, s katero so navdušili učence od 1. do 5. razreda..

 

Bilo je doživeto in posebno.

 

Danes, 5. Oktobra, je tudi DAN UČITELJEV. Učiteljev, ki se iz dneva v dan trudijo, da bi učencem odpirali nove poglede, širili pestra obzorja ter jih spodbujali k zavzetemu delu in ustvarjalnosti.

 

Iskrene čestitke vsem učiteljem za opravljanje pomembnega poslanstva na poti odraščanja nam zaupanih otrok!

 

ravnateljica, Marijana Kolenko

IMG_9230

DOGODKI

NAPOVED PRIHAJAJOČIH DOGODKOV

22
Sep

Pozdrav ptic miru 2018

Mestno središče
dopoldan
22.09.2018

Napovedujemo aktivnosti za razvoj državljanskih kompetenc v okviru projekta Pozdrav ptic miru. Vsako leto v mesecu septembru! OSREDNJA TEMA: V šolskem letu 2018/2019 se osrednja tema glasi »UČIMO SE BITI MIROLJUBNI IN ZADOVOLJNI DRŽAVLJANI«. PONOVNO vabimo k oblikovanju izvirnega plakata »Plakat Pozdrava ptic miru« z naslovom »DELUJEM MIROLJUBNO«. Vabimo vas, da ste skupaj z nami odlični ambasadorji miru, sožitja, strpnosti, zadovoljstva, sprejemanja različnosti…

NOVICE

NAZIV »SIMBIOZA ŠOLA«

Naložba v odnos učencev do starejših se nam je ob koncu tega leta obrestovala, saj smo prejeli naziv SIMBIOZA ŠOLA ter dokazali, da je sobivanje v simbiozi nekaj lepega, normalnega in čustveno bogatega.

Read More

Poletno počitniško varstvo – 2018

Dragi starši. V letošnjem letu bo v sodelovanju z Mestno občino Celje ponovno na I. OŠ Celje organizirano poletno počitniško varstvo za učence od 1. do 5. razreda. Podrobnejše informacije najdete na povezavi http://www.iosce.si/ppv/

Read More

Slovenska bakla

V mestu Celju se bo pred začetkom olimpijskih iger ustavila »Slovenska bakla«. Mesto Celje slavi po številnih športnih aktivnostih ter podpori športu, tako smo tudi dobili priložnost, da pripravimo dogodek ob prihodu olimpijske bakle.

Read More

Zbiralna akcija odpadnega reklamnega gradiva

Vabimo vse učence OŠ Lava, starše in zaposlene OŠ Lava da se pridružite zbiralni akciji odpadnega reklamnega gradiva.

Read More

Zbiranje materiala za hišo Palčica

Na prijazno povabilo k sodelovanju v dobrodelni akciji »zbiranje materiala za hišo Palčica«, se želimo odzvati tudi na naši šoli.

Read More

Zahvala Društva za zaščito živali

So dnevi, ko si čisto obupan, ker ne veš ne od kod ne od kje boš dobil, da bi prehranil rešene živali in so dnevi, ko ti samo en mali telefonski klic lahko polepša življenje.

Read More

Zbiralna akcija odpadne električne in elektronske opreme in odpadnih baterij

Kdaj: 9. 10. 2017 - 26. 10. 2017 Kje: OŠ Lava. Celje; pri hišniku

Read More

Obvestilo učencem vozačem in njihovim staršem!

Ob pričetku šolskega leta vam posredujemo nekaj informacij v zvezi s šolskimi prevozi.

Read More

Celje, moje mesto – otroci otrokom

S ponosom predstavljamo končni izdelek projekta »Celje, moje mesto – otroci otrokom«, v katerem je aktivno sodelovala naša šola. Nastali so trije promocijski videi mesta Celje, kot ga vidijo otroci. Filmi so delo naših učencev, ki so v projekt vložili čas in trud.

Read More

Šolski časopis

Izšla je druga številka šolskega časopisa Čveke z Lave. Vljudno vabljeni k branju.

Read More