rastoca-knjiga-marec

MAREC – MESEC ČUTNIH PRILOŽNOSTI

 

V mesec marec letos vstopamo s pravo zimsko idilo. Tokrat ne diši po pomladi, a čuti se energija, ki bo v naravi vse postavila na pravo mesto – in to ob pravem času.

 

V koledar Rastoče knjige smo za mesec marec zapisali misel velike igralke Milene Zupančič: »Prav vsak otrok – prvi ali deseti – mora biti sad neskončne ljubezni očeta in mame«. Otroci, ki so rojeni v duhu ljubezni, odrastejo v srečne in zadovoljne ljudi, saj so želeni, sprejeti in ljubljeni.

 

Otroci, ki jih starši skozi življenje usmerjajo z brezpogojno ljubeznijo imajo ta privilegij, da bodo pripravljeni na življenje. Brezpogojno imeti rad, pomeni, da ljubezni ne pogojujemo ne s pridnostjo otroka, ne uspešnostjo….otroka pripravljamo za življenje z vso ljubeznijo, da mu postavimo jasne meje, ga podpiramo, vzamemo njegove »napake« in ga imamo preprosto radi, takšnega kot je.

 

In otroci, ki odraščajo pospremljeni z ljubeznijo, jo znajo vračati ter pokazati tako staršem kot drugim ljudem. V mesecu marcu bo kar nekaj priložnosti, ko bodo otroci lahko še bolj čutno izkazali ljubezen do mamic, podelili še več objemov ali opravili kakšno delo namesto njih, saj je v koledarju kar nekaj posebnih dni.

 

Prvi prijazen dan bo 8. marec, sledil bo dan Gregorjevo /ko se ptički ženijo/, 25. marec bo materinski dan….vsi dnevi govorijo o pozitivnih čustvih in občutkih, zato verjamem, da bo mesec marec čuten mesec.

 

Preprosto, razvajajte se s pozitivnimi čustvi.

 

ravnateljica Marijana Kolenko

Dobrodelni koncert

koncert2018

Splošna stavka

Spoštovani starši,

 

obveščamo vas, da bomo zaposleni OŠ Lava sodelovali v nadaljevanju splošne stavke 14. 3. 2018, ki jo organizira Sindikat vzgoje in izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ).

 

Na dan stavke v šoli ne bomo izvajali vzgojno – izobraževalnega dela, razen vnaprej dogovorjene aktivnosti – izpeljave tečaja plavanja v 1. in 3. razredih.

 

Pripenjamo obvestilo, s katerim vas SVIZ seznanja in pojasnjuje razloge za stavko, saj bo le-ta neposredno vplivala prav na vaše otroke, zato vas prosimo za razumevanje.

 

V upanju, da zaradi stavke ne boste imeli preveč težav, vas lepo pozdravljamo.

 

Ravnateljica
Marijana Kolenko

DOGODKI

NAPOVED PRIHAJAJOČIH DOGODKOV

25
Mar

9. dobrodelni koncert

Celjski dom
ob 17.00
25.03.2018

V nedeljo, 25. marca 2018, ob 17.00 v Celjskem domu, bo še ena priložnost, da pokažemo svoje pozitivne občutke, saj v šoli pripravljamo že 9. dobrodelni koncert »Pozdrav pomladi in upanja«. Prav na 25. marec – materinski dan – je lepa priložnost, da vstopnica za koncert postane izjemno lepo darilo. Rože hitro ovenijo, občutki po nepozabnem glasbenem dogodku, ostanejo večno. Z nakupom vstopnice pa boste pomagali tudi našim otrokom, kar je posebej plemenito dejanje. Pomagati drug drugemu je ljubezen posebnega pomena.

NOVICE

Slovenska bakla

V mestu Celju se bo pred začetkom olimpijskih iger ustavila »Slovenska bakla«. Mesto Celje slavi po številnih športnih aktivnostih ter podpori športu, tako smo tudi dobili priložnost, da pripravimo dogodek ob prihodu olimpijske bakle.

Read More

Zbiralna akcija odpadnega reklamnega gradiva

Vabimo vse učence OŠ Lava, starše in zaposlene OŠ Lava da se pridružite zbiralni akciji odpadnega reklamnega gradiva.

Read More

Zbiranje materiala za hišo Palčica

Na prijazno povabilo k sodelovanju v dobrodelni akciji »zbiranje materiala za hišo Palčica«, se želimo odzvati tudi na naši šoli.

Read More

Zahvala Društva za zaščito živali

So dnevi, ko si čisto obupan, ker ne veš ne od kod ne od kje boš dobil, da bi prehranil rešene živali in so dnevi, ko ti samo en mali telefonski klic lahko polepša življenje.

Read More

Zbiralna akcija odpadne električne in elektronske opreme in odpadnih baterij

Kdaj: 9. 10. 2017 - 26. 10. 2017 Kje: OŠ Lava. Celje; pri hišniku

Read More

Obvestilo učencem vozačem in njihovim staršem!

Ob pričetku šolskega leta vam posredujemo nekaj informacij v zvezi s šolskimi prevozi.

Read More

Celje, moje mesto – otroci otrokom

S ponosom predstavljamo končni izdelek projekta »Celje, moje mesto – otroci otrokom«, v katerem je aktivno sodelovala naša šola. Nastali so trije promocijski videi mesta Celje, kot ga vidijo otroci. Filmi so delo naših učencev, ki so v projekt vložili čas in trud.

Read More

Šolski časopis

Izšla je druga številka šolskega časopisa Čveke z Lave. Vljudno vabljeni k branju.

Read More

Oddaja šolskih prostorov

Informacije o uporabi šolskih prostorov v šolskem letu 2017/18.

Read More

Poletno počitniško varstvo (PPV) 2017

V času poletnih počitnic, tj. od 26. 6. 2017 do 31. 8. 2017, bo na I. OŠ Celje organizirano poletno počitniško varstvo.

Read More