rastoca-knjiga-2018-junij

Z mislijo na poletje…

 

»Ljubezen je beseda, ki se jo da izgovoriti na tisoč načinov. Naj nam gre rada z jezika«.

 

V koledar Rastoče knjige, ki je za leto 2018 posvečen ljubezni, univerzalni energiji, ki plemeniti medosebne odnose ter nas dela zadovoljne in srečne, smo za mesec junij izbrali misel, ki nam jo je prispeval pisatelj in stand up komik – Boštjan Gorenc Pižama. Misel v sebi združuje raznolikost osebnosti, raznolikost čutenja, raznolikost doživljanja, predvsem pa raznolikost delovanja vsakega posameznika.

 

To razumevanje je še pomembnejše ob koncu šolskega leta, ko so tako učenci, vi spoštovani starši, učitelji ter ljudje v okolju, usmerjeni v visoka – včasih previsoka – pričakovanja, učne rezultate, ocene, dosežke na številnih področjih…ob tem pa mnogokrat pozabimo, da je veliko pomembneje, da imajo otroci čas tudi za sproščeno doživljanje sošolcev, doživljanje številnih posebnih trenutkov v šoli, ki jim jih ponujamo, doživljanje skupnih družinskih trenutkov, saj se zadovoljstvo razvija prav s slednjimi priložnostmi. In tudi to sodi med raznolike obraze ljubezni.

 

Skupaj potujemo proti koncu šolskega leta, ki je bilo zelo raznovrstno in pestro po aktivnostih in doživljajih. V teh dneh nas še čaka nekaj zahtevnih, a tudi izjemno čustvenih trenutkov: poslovili se bodo naši devetošolci, čaka nas valeta, poklonili se bomo prazniku – dnevu državnosti ter si zaželeli prijetne in varne počitniške dni…

 

Vsem skupaj nam želim, da ne pozabimo, da je v življenju mnogo pomembneje imeti ob sebi iskrene, dobre, pozitivne, vedre ljudi….kot kopico dokazov o naši uspešnosti, a z veliko praznino v srcu in sivino v duši!

 

ravnateljica
Marijana Kolenko

obrazi_alme_karlin
celjska_kulturnica

DOGODKI

NAPOVED PRIHAJAJOČIH DOGODKOV

14
Jun

Valeta

v avli OŠ Lava
ob 16.30
14.06.2018

"Spomini so kot zvezde, ki svetijo v temi" Generacija 2003

NOVICE

Poletno počitniško varstvo – 2018

Dragi starši. V letošnjem letu bo v sodelovanju z Mestno občino Celje ponovno na I. OŠ Celje organizirano poletno počitniško varstvo za učence od 1. do 5. razreda. Podrobnejše informacije najdete na povezavi http://www.iosce.si/ppv/

Read More

Slovenska bakla

V mestu Celju se bo pred začetkom olimpijskih iger ustavila »Slovenska bakla«. Mesto Celje slavi po številnih športnih aktivnostih ter podpori športu, tako smo tudi dobili priložnost, da pripravimo dogodek ob prihodu olimpijske bakle.

Read More

Zbiralna akcija odpadnega reklamnega gradiva

Vabimo vse učence OŠ Lava, starše in zaposlene OŠ Lava da se pridružite zbiralni akciji odpadnega reklamnega gradiva.

Read More

Zbiranje materiala za hišo Palčica

Na prijazno povabilo k sodelovanju v dobrodelni akciji »zbiranje materiala za hišo Palčica«, se želimo odzvati tudi na naši šoli.

Read More

Zahvala Društva za zaščito živali

So dnevi, ko si čisto obupan, ker ne veš ne od kod ne od kje boš dobil, da bi prehranil rešene živali in so dnevi, ko ti samo en mali telefonski klic lahko polepša življenje.

Read More

Zbiralna akcija odpadne električne in elektronske opreme in odpadnih baterij

Kdaj: 9. 10. 2017 - 26. 10. 2017 Kje: OŠ Lava. Celje; pri hišniku

Read More

Obvestilo učencem vozačem in njihovim staršem!

Ob pričetku šolskega leta vam posredujemo nekaj informacij v zvezi s šolskimi prevozi.

Read More

Celje, moje mesto – otroci otrokom

S ponosom predstavljamo končni izdelek projekta »Celje, moje mesto – otroci otrokom«, v katerem je aktivno sodelovala naša šola. Nastali so trije promocijski videi mesta Celje, kot ga vidijo otroci. Filmi so delo naših učencev, ki so v projekt vložili čas in trud.

Read More

Šolski časopis

Izšla je druga številka šolskega časopisa Čveke z Lave. Vljudno vabljeni k branju.

Read More

Oddaja šolskih prostorov

Informacije o uporabi šolskih prostorov v šolskem letu 2017/18.

Read More