rastoca-knjiga-maj

Spoštovani vsi!

 

S hitrimi koraki smo vstopili v mesec maj, ki od nekdaj velja za mesec ljubezni, toplote, bližine in vseh lepih čustev, ki jih doživljamo ob prebujeni naravi.

 

A za učence je mesec maj tudi zelo delovno bogat mesec, saj si preverjanja usvojenih znanj podajajo roko takorekoč vsak dan. Vsa tista znanja, ki so se vse šolsko leto nalagala v spomin, bodo zdaj dobila priložnost, da jih otroci spremenijo v dosežene rezultate – ocene.

 

V naš koledar Rastoče knjige smo zapisali pozitivno lastnost DELAVNOST, ki odlikuje vztrajne, odgovorne, samostojne, razmišljajoče otroke – učence, ki se zavedajo, da je delavnost pogoj za dober rezultat in da rezultati ne pridejo sami od sebe. S tem ne mislimo le odličnih dosežkov, temveč predvsem odnos do dela.

 

Kot senco smo ob delavnosti izpostavili negativno lastnost – LENOBO, ki se vse prevečkrat polasti našega časa. Z lenobo, prelaganjem odgovornosti na kasnejši čas  ali neaktivnostjo, ne moremo pričakovati dobrih rezultatov in se jeziti, ko le-ti ne pridejo.

 

Verjamemo, da se vsi zavedamo, da je konec šolskega leta, ki se približuje z izjemno hitrostjo, zelo stresno obdobje in mnogokrat vladajo negativna čustva kot: jeza, razočaranje, konfliktne situacije. A verjamemo, da s pozitivnim opravljanjem svojih obveznosti, dosežemo vsi boljši rezultat, predvsem pa boljše počutje.

 

Kljub številnim obveznostim, vam naj mesec maj ponudi veliko lepega in prijetnega.

 

ravnateljica, Marijana Kolenko

img_8669

25. maj je za nas na šoli Lava pomemben dan. Pred natančno enim letom smo vstopili v eminentno družbo gibanja Rastoča knjiga, ki jo podpirajo veliki ljudje kot Tone Pavček, Boris Pahor, dr. Janez Gabrijelčič…..Danes smo praznovali v družbi lepe besede, pesmi, plesa in lepih občutkov ob zavedanju, da vrednote Rastoče knjige vsakemu učencu, zaposlenim, staršem ter vsem, ki se povezujejo z nami, omogočajo biti boljši ljudje. Odlični v mislih, odlični v besedah, predvsem pa odlični v dejanjih. Hodimo z majhnimi koraki, a verjamemo, da bodo nekoč postali veliki – takrat, ko bodo naši učenci zrasli in si prizadevali za več humanosti, za boljši odnos do znanja, do knjig, do kulture, znanosti, umetnosti, predvsem pa za bolj iskrene odnose med ljudmi.

 

Naša »rastoča deklica« je v tem letu zagotovo zrasla za nekaj dobrih misli in dejanj.

 

ravnateljica, Marijana Kolenko

prijatelji2

DOGODKI

NAPOVED PRIHAJAJOČIH DOGODKOV

25
May

Rastoča knjiga

v avli OŠ Lava
ob 17.00
25.05.2017

Ob prvi obletnici vstopa naše šole v gibanje RASTOČA KNJIGA smo pripravili prireditev za vse, ki so željni lepih misli, pesmi in vrednot Rastoče knjige. Pridružite se nam v avli šole v četretek, 25. 5. 2017, ob 17. uri, ko bomo osvežili spomin na poslanstvo tega izjemnega gibanja. Učenci in zaposleni ter ravnateljica OŠ Lava

PREBERI VEČ

NOVICE

Poletno počitniško varstvo (PPV) 2017

V času poletnih počitnic, tj. od 26. 6. 2017 do 31. 8. 2017, bo na I. OŠ Celje organizirano poletno počitniško varstvo.

Read More

Avdicija z Marto Zore

Učence, ki radi pojejo in si želijo na pevskem področju novih izkušenj in priložnosti, ponovno vabimo na AVDICIJO z MARTO ZORE in GOJMIRJEM LEŠNJAKOM, ki bo ta PETEK, 26. maja 2017 ob 17.00 na naši šoli. Avdicija je enkratna priložnost, da doživite še kaj novega na pevskem področju. Več informacij dobite pri učiteljici glasbe gospe Lidiji Štimulak.

Read More

Ekskurzije v okviru pouka nemščine

Spoštovani starši, drage učenke in učenci, v soboto, 13. 5. 2017, se bomo ob 6:30 odpravili na dogodivščin polno ekskurzijo. Uživali boste v nenavadnih okusih čokolade, obiskali živalski vrt in spoznavali lepote mesta Graz. V avtentičnem okolju se boste srečevali z nemškim jezikom in uporabili naučeno znanje.

Read More

Obvezni izbirni predmeti

Spoštovani starši! Do tega petka, 21. aprila 2017, lahko vaše otroke prijavite na obvezne izbirne predmete za šolsko leto 2017/2018. Tisti starši, ki imate aktiven eAsistent za starše, brezplačen ali plačljiv paket, boste prijavo oddali preko eAsistenta, ostali pa v pisni obliki.

Read More

Program športnih aktivnosti v času zimskih šolskih počitnic

V času zimskih šolskih počitnic bo Športna zveza Celje od 20. do vključno 24. februarja celjskim otrokom, osnovnošolski in srednješolski mladini ter študentom omogočila udeležbo v različnih športnih aktivnostih, ki se bodo odvijale na športnih objektih v Mestni občini Celje.

Read More

Prešernovanje 2017

Načrt aktvnosti po tednih

Read More

Vpis otrok v 1. razred

Obveščamo vas, da bo potekal vpis otrok v 1. razred osnovne šole v pisarni svetovalne službe.

Read More

Sprememba subvencioniranja šolskega kosila od 1. 2. 2017

Spoštovani starši, obveščamo vas, da bodo od 1. 2. 2017 do subvencije v višini cene kosila upravičeni učenci, ki so prijavljeni na kosilo in pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku, ne presega 36% neto povprečne plače v Republiki Sloveniji.

Read More

Obvestilo

Devetošolce in devetošolke obveščamo, da je bil 23. 1. 2017 objavljen Razpis za vpis v srednje šole in dijaške domove za šolsko leto 2017/2018.

Read More

Božično-novoletni počitniški programi

Športna zveza Celje tako kot vsako leto tudi letos v času zimskih šolskih počitnic od 27. – 30.12.2016 celjskim otrokom, osnovnošolski in srednješolski mladini ter študentom omogoča udeležbo v različnih športnih aktivnostih, ki se bodo odvijale na športnih objektih v Mestni občini Celje.

Read More