rastoca-knjiga-AVGUST

Nagovor ravnateljice

LJUBEZEN V OGLEDALU MESECA AVGUSTA

 

»V krušnih drobtinicah in mlečnih kapljicah…..na pižami nedeljskega jutra. V nagajivem nasmehu in migetajočih prstkih pod mehko odejo……/Tonček Kregar – pevec skupine Mi2/

 

Poletni mesec avgust je poseben mesec iz več razlogov: večkrat si lahko privoščimo občutke, ki jih je v besede ujel naš gost Tonček Kregar za koledar Rastoče knjige, večkrat lahko sproščeno podoživimo mirna in topla jutra brez hitenja, se »pocartamo« brez slabe vesti, da bomo kaj zamudili….., ljudje postanejo bolj prijazni in najdejo več toplih besed za sočloveka, v zraku je posebna energija, ki nas obdaja in jo srkamo ter shranjujemo za jesensko – zimske mesece, ko bo ljubezen v ogledalu uzrla drugačen obraz.

 

Nepozabne občutke si lahko ustvarimo v preprostih – že davno pozabljenih – a zelo čustveno bogatih trenutkih, za katere ni potrebno odpotovati daleč od doma, potrošiti velike vsote denarja, ampak si jih ustvarimo sami zase in za svoje najdražje.

 

Morda lahko na »novo odkrijete« družabne igre, sprehod v dežju, ležanje pod drevesom s knjigo v roki ali fantazijsko potovanje med oblaki na nebu…ne boste verjeli, oblaki ponujajo neizmerno fantazijsko zabavo…..

 

Tako naj ljubezen meseca avgusta, ki se odraža v sproščenosti, smehu, veselju, druženju z otroki ter drugimi ljudmi – brez telefonov in drugih medijev, žari ves mesec na vaših obrazih. In s temi občutki na obrazih vas bomo pričakali natančno čez mesec dni v šoli. Veselite se obojega: prostih dni in ponovnega snidenja.

 

ravnateljica, Marijana Kolenko

poletnepocitnice2018

POZDRAVLJENE POČITNICE

 

Dragi učenci, spoštovani starši!

 

Veseli Petek se je tokrat pričel z »veliko začetnico«. Z učenci, učitelji in zaposlenimi smo jutro pričeli slovesno. Slovesno iz več razlogov: poklonili smo se naši lepi domovini – republiki Sloveniji – ob 27. rojstnem dnevu, ki ga bomo uradno praznovali v ponedeljek, 25. junija; učencem bomo slavnostno predali zaslužena spričevala in pohvale, nagradili se bomo s posladkom za uspešno prehojeno šolsko leto, v katerem smo nanizali številne uspehe, nepozabne trenutke, doživetja, razrešili marsikatero stisko, težavo….Tako imamo veliko razlogov za praznovanje!

 

Življenje je sestavljeno iz mnogih različnosti, pričakovanj, sreče, žalosti, razočaranj, a tudi priložnosti in izzivov. I    n vse to smo preizkušali skupaj. Na koncu poti šolskega leta 2017-2018 se imamo – imate – česa veseliti in radostiti.

 

Za učence se pričenjajo poletne počitnice, tudi za vas starši se bo zagotovo našlo nekaj prostih dni, da boste lahko skupaj z otroki preživljali brezskrben čas in počeli stvari, ki jih imate radi. Želimo, da vam vse poletje dobro družbo čarajo: odlične knjige, ustvarjalne priložnosti, pustolovski izleti, varno gibanje, kulturni užitki, iskrivi prijatelji!

 

Za učitelje bo po napornih šolskih dneh ter urejanju dokumentacije, poročil, izobraževanj, planov za novo šolsko leto….nastopil čas počitka in nabiranja novih moči.

 

Ustvarite si prijazne in varne počitnice. Prepustite se veselju, radosti ter odmislite vsakdanje skrbi.

 

Srečno!

 

ravnateljica
Marijana Kolenko

img_1730

DOGODKI

NAPOVED PRIHAJAJOČIH DOGODKOV

22
Sep

Pozdrav ptic miru 2018

Mestno središče
dopoldan
22.09.2018

Napovedujemo aktivnosti za razvoj državljanskih kompetenc v okviru projekta Pozdrav ptic miru. Vsako leto v mesecu septembru! OSREDNJA TEMA: V šolskem letu 2018/2019 se osrednja tema glasi »UČIMO SE BITI MIROLJUBNI IN ZADOVOLJNI DRŽAVLJANI«. PONOVNO vabimo k oblikovanju izvirnega plakata »Plakat Pozdrava ptic miru« z naslovom »DELUJEM MIROLJUBNO«. Vabimo vas, da ste skupaj z nami odlični ambasadorji miru, sožitja, strpnosti, zadovoljstva, sprejemanja različnosti…

NOVICE

NAZIV »SIMBIOZA ŠOLA«

Naložba v odnos učencev do starejših se nam je ob koncu tega leta obrestovala, saj smo prejeli naziv SIMBIOZA ŠOLA ter dokazali, da je sobivanje v simbiozi nekaj lepega, normalnega in čustveno bogatega.

Read More

Poletno počitniško varstvo – 2018

Dragi starši. V letošnjem letu bo v sodelovanju z Mestno občino Celje ponovno na I. OŠ Celje organizirano poletno počitniško varstvo za učence od 1. do 5. razreda. Podrobnejše informacije najdete na povezavi http://www.iosce.si/ppv/

Read More

Slovenska bakla

V mestu Celju se bo pred začetkom olimpijskih iger ustavila »Slovenska bakla«. Mesto Celje slavi po številnih športnih aktivnostih ter podpori športu, tako smo tudi dobili priložnost, da pripravimo dogodek ob prihodu olimpijske bakle.

Read More

Zbiralna akcija odpadnega reklamnega gradiva

Vabimo vse učence OŠ Lava, starše in zaposlene OŠ Lava da se pridružite zbiralni akciji odpadnega reklamnega gradiva.

Read More

Zbiranje materiala za hišo Palčica

Na prijazno povabilo k sodelovanju v dobrodelni akciji »zbiranje materiala za hišo Palčica«, se želimo odzvati tudi na naši šoli.

Read More

Zahvala Društva za zaščito živali

So dnevi, ko si čisto obupan, ker ne veš ne od kod ne od kje boš dobil, da bi prehranil rešene živali in so dnevi, ko ti samo en mali telefonski klic lahko polepša življenje.

Read More

Zbiralna akcija odpadne električne in elektronske opreme in odpadnih baterij

Kdaj: 9. 10. 2017 - 26. 10. 2017 Kje: OŠ Lava. Celje; pri hišniku

Read More

Obvestilo učencem vozačem in njihovim staršem!

Ob pričetku šolskega leta vam posredujemo nekaj informacij v zvezi s šolskimi prevozi.

Read More

Celje, moje mesto – otroci otrokom

S ponosom predstavljamo končni izdelek projekta »Celje, moje mesto – otroci otrokom«, v katerem je aktivno sodelovala naša šola. Nastali so trije promocijski videi mesta Celje, kot ga vidijo otroci. Filmi so delo naših učencev, ki so v projekt vložili čas in trud.

Read More

Šolski časopis

Izšla je druga številka šolskega časopisa Čveke z Lave. Vljudno vabljeni k branju.

Read More