rastoca-knjiga-2018

SLOVENSKA BAKLA

slovenskabakla

V mestu Celju se bo pred začetkom olimpijskih iger ustavila »Slovenska bakla«. Mesto Celje slavi po številnih športnih aktivnostih ter podpori športu, tako smo tudi dobili priložnost, da pripravimo dogodek ob prihodu olimpijske bakle. Dogodek bo veličasten le v primeru, da se ga bomo Celjani udeležili in s prisotnostjo podprli prireditev. Iskreno bomo veseli, če boste starši prišli skupaj z otroki in na ta način izkazali podporo tako prihodu slovenske bakle kot olimpijskim igram, na katerih bomo vidni tudi Slovenci z odličnimi športniki. Združimo moči v PONEDELJEK, 15. januarja 2018 med 16.00 in 18.00 na Glavnem trgu v mestu Celju.

 

Moč in povezanost bodo zagotovo čutili tudi naši športniki. Se vidimo na Glavnem trgu!

 

ravnateljica Marijana Kolenko

Vabilo – Slovenska bakla

NAGOVOR RAVNATELJICE

»EDINO LJUBEZEN BO REŠILA ČLOVEŠTVO«
/akademik Boris Pahor/

 

Poslovili smo se od leta 2017, vsak s svojimi občutki, vsak s svojim seznamom uspešno opravljenih nalog, osebno zastavljenih ciljev, uresničenih želja in izsanjanih sanj. Pogled pa že usmerjamo v novo – še nepopisano poglavje leta 2018.

 

Pred nami je neomadeževan nov list, na katerega v teh dneh lahko zapišemo še vse, kar si želimo tako na osebnem kot strokovnem področju. Mi, ki ustvarjamo in delamo z vašimi otroki, si želimo, da skupaj zapišemo skrb za širjenje pozitivnih občutkov in vsa prizadevanja usmerimo v sporočila »tisočih obrazov« ljubezni.

 

V okviru gibanja Rastoča knjiga smo v naš koledar odličnosti zapisali izjemne misli o ljubezni, za vsak mesec leta 2018, katera želimo, da živijo med nami in da jih uspešno širimo v okolje.

 

Pevec Boštjan Dermol iz skupine Nude nam je daroval pesem z naslovom LJUBEZEN: »Ljubezen sem jaz, ljubezen si ti, iz drobca ljubezni vse se rodi…..«. Pesem krasi mesec januar, saj se vse lepo začne v srcu vsakega posameznika in ko iz našega srca razširimo pozitivne občutke na druge ljudi, se začnejo dogajati nam in drugim lepe stvari.

 

Vsak mesec leta 2018 vas bomo vabili z novo mislijo o ljubezni in si srčno želeli, da se boste o njej tudi doma pogovarjali in iskali priložnosti, da vas v zahtevnih trenutkih popelje v optimizem in veselje ter iskanje pozitivnih rešitev. Prav vsak od nas lahko širi lepe občutke med ljudi in vsak lahko čudežno pomaga spreminjati okolje na bolje. Predvsem pa lahko prav vsak »prižge« iskrico ljubezni in to prav v vsakem srcu, če se je odločil za takšno plemenito dejanje.

 

Vabim vas na skupno popotovanje po letu 2018 in skupno skrb za boljše odnose med nami vsemi.

 

ravnateljica
Marijana Kolenko

SVITOV MESEC FOTOGRAFIJE

RAZSTAVA

svit2017

DOGODKI

NAPOVED PRIHAJAJOČIH DOGODKOV

11
Dec

Kdor jih bere vsak drugači pesmi moje sodi

v avli OŠ Lava
ob 12.00
11.12.2017

Igrani recital o življenju Franceta Prešerna. Božena Orožen, vezno besedilo in svetovanje o izboru originalnih pesmi Anica Milanović, režija predstavili se bodo igralci LGT: Ljudmila Conradi, Ana Klincov, Sonja Mlejnik, Anica Milanović, Andrej Hribernik, Žiga Bedrač, Lovro Tacol. Ljubiteljsko gledališče Teharje deluje pod tem imenom od leta 1993.

15
Dec

Praznična tržnica

v avli OŠ Lava
ob 15.30
15.12.2017

Vabimo vas na tradicionalno praznično tržnico. Dobrodošlico vam bomo zaželeli s pesmijo, stojnice z ustvarjenimi izdelki pa bodo ponujale raznovrstno praznično ponudbo. Povabite še stare starše, znance, prijatelje, sosede, krajane…. Lepo bo!

15
Dec

Pravljična dežela

Pravljična dežela
ob 17.00
15.12.2017

Naš Pravljični zborček bo zapel na otvoritvi Pravljične dežele, ki bo tudi letos odprla vrata za male in velike. Pravljični junaki pa bodo pričarali pravljične urice…

22
Dec

Obeležitev dneva samostojnosti in enotnosti

v avli OŠ Lava
22.12.2017

PETEK, 22. december 2017 obeležitev dneva samostojnosti in enotnosti. V nadaljevanju oddelčna praznovanja.

NOVICE

Slovenska bakla

V mestu Celju se bo pred začetkom olimpijskih iger ustavila »Slovenska bakla«. Mesto Celje slavi po številnih športnih aktivnostih ter podpori športu, tako smo tudi dobili priložnost, da pripravimo dogodek ob prihodu olimpijske bakle.

Read More

Zbiralna akcija odpadnega reklamnega gradiva

Vabimo vse učence OŠ Lava, starše in zaposlene OŠ Lava da se pridružite zbiralni akciji odpadnega reklamnega gradiva.

Read More

Zbiranje materiala za hišo Palčica

Na prijazno povabilo k sodelovanju v dobrodelni akciji »zbiranje materiala za hišo Palčica«, se želimo odzvati tudi na naši šoli.

Read More

Zahvala Društva za zaščito živali

So dnevi, ko si čisto obupan, ker ne veš ne od kod ne od kje boš dobil, da bi prehranil rešene živali in so dnevi, ko ti samo en mali telefonski klic lahko polepša življenje.

Read More

Zbiralna akcija odpadne električne in elektronske opreme in odpadnih baterij

Kdaj: 9. 10. 2017 - 26. 10. 2017 Kje: OŠ Lava. Celje; pri hišniku

Read More

Obvestilo učencem vozačem in njihovim staršem!

Ob pričetku šolskega leta vam posredujemo nekaj informacij v zvezi s šolskimi prevozi.

Read More

Celje, moje mesto – otroci otrokom

S ponosom predstavljamo končni izdelek projekta »Celje, moje mesto – otroci otrokom«, v katerem je aktivno sodelovala naša šola. Nastali so trije promocijski videi mesta Celje, kot ga vidijo otroci. Filmi so delo naših učencev, ki so v projekt vložili čas in trud.

Read More

Šolski časopis

Izšla je druga številka šolskega časopisa Čveke z Lave. Vljudno vabljeni k branju.

Read More

Oddaja šolskih prostorov

Informacije o uporabi šolskih prostorov v šolskem letu 2017/18.

Read More

Poletno počitniško varstvo (PPV) 2017

V času poletnih počitnic, tj. od 26. 6. 2017 do 31. 8. 2017, bo na I. OŠ Celje organizirano poletno počitniško varstvo.

Read More